Mammatrend
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

VASKETIPS AV AMME BH

 

Hvordan vaske din bh?

Det strides og diskuteres om hvordan du skal vaske ditt undertøy. Dilemmaet er skal du maskinvaske det og få det helt rent eller følge produsentenes vaskeanvisning? Vi tar saken i nærmere øyesyn.

Vaskepose til bh
Produsentene anbefaler at amme bh vaskes for hånd eller kaldvask i maskin på 30-40 grader, men vi skjønner at dette ikke alltid er like lett i en hektisk hverdag.
Skulle du velge å vaske undertøyet ditt i maskinen, som de fleste av oss gjør, bør du alltid bruke en vaskepose og gjerne finvask-programmet på maskinen.

Ta alltid hensyn til det mest sarte stoffet i bh'en, vask den på vrangen, da vil du skåne pynten og stoffet. Lukk hemperaden på bh'en slik at den ikke hekter seg fast i andre plagg. Prøv å ikke fyll maskinen for full eller med grovere klesprodukter. Følger du disse rådene, vil det mest sansynlig gå bra.
Et annet godt tips er å bruke gode ammeinnlegg, dette vil bidra til mindre melkesøl og lekkasje da slipper du å vaske bh'en unødvendig mange ganger.
I tillegg holder ammeinnleggene brystene tørre og varme.

Vask av truser

Veldig ofte er undertøyet merket med 30-40 grader, og da må man selv ta en vurdering på om man tar
sjansen på å vaske på 60 grader.
Vasker du undertøyet på 30-40 grader over tid, vil det ikke bli hygenisk rent og har man for eksemple en soppinfeksjon vil ikke dette bli borte på verken 30 eller 40 grader. Selv om vaskemidlene har blitt mye bedre de siste årene ved lave temperaturer, vil økning av temperatur være den eneste løsning for å drepe slike bakterier.
Skill mellom bh og trusevask. Fyll opp maskinen med bh'er og annet linkende plagg. Bh'er behøver ikke kokvask hver gang, men kanskje en gang i blant for å få de hygenisk rene.
Truser bør ha 60 grader eller mer for å defineres som hygenisk rene. Putt gjerne plagg som sokker, strømpebukser, håndkler med for å fyll opp maskinen. Med 60-90 grader i minst ti minutter vil de fleste bakterier ta kvelden.

 

Vask av annet undertøy

Hold in, magebelter og annet shapwear er ofte laget i syntetiske stoffer av ulike grunner.

Tre felles trekk kan være:
1. De er slitesterke
2. De blir formbare ved kroppsvarme
3. Resistent mot møll, sopp og bakterier

Nylon brukes i en mengde varer som undertøy, strømpebukser, badetøy, treningstøy, fritidsklær, allværsjakker, regntøy er bare noen eksempler.
Nylon blandes ofte med ull og bomull. Andre syntetiske fibrer blir også ofte blandet med nylon. Dette er fordi nylon øker slitasjestyrken, minsker fare for krympingen og gjør plagget mer formstabilt.
Nylon bør vaskes på 40-60 grader, men ta hensyn til det sarteste materiale i plagget ditt.

Oppsummering

Vi kan jo da si at plaggene kanskje tåler mer enn det produsentene oppgir. Skill mellom bh'er og trusevask, plagg som truser bør vaskes på 40-60 grader kanskje vekselsvis for å unngå spredning av bakterier. Vask plaggene på vrangen, knepp igjen hemper og borrelåser og bruk alltid vaskeposer.

Tørketrommel er fy,fy..

Et siste tips dersom du har oppleved at vaskemaskinen din lukter vondt, kjør den på en kokvask, så dreper du bakteriene for en stund :)

 

Gå til:  Mammaklær  Bæresjal baby

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke